Kansen om te ontmoeten

Leren begint bij ontmoeten. In de klas of daarbuiten

Kansen om te ontdekken

Zo ontdek je wie je bent, wat je wilt en wat je kunt

Kansen om te ontwikkelen

Door deze ontmoetingen en ontdekken ontwikkel je jezelf en de ander

Optimus wereldschool

Waar kinderen leren, ontdekken en ontwikkelen

Onderwijs op de Raamdonk gaat over kansen. 
Kansen voor al onze kinderen. Kansen om te ontmoeten, te ontdekken en te ontwikkelen.

Onderwijs op de Raamdonk gaat over kansen. Kansen voor al onze kinderen. Kansen om te ontmoeten, te ontdekken en te ontwikkelen. Leren begint immers met ontmoeten. In de klas of daarbuiten. Met veel structuur en soms met minder. In ieder geval met elkaar, met onze teamleden, met de wereld om je heen. Zo ontdek je wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Je ontdekt waar je goed in bent - of wilt worden. Maar ook; wat lastig is en waar je tegenaan loopt. Ook dat is ontdekken. Niet alles past bij jou. Door deze ontmoetingen en ontdekkingen ontwikkel je jezelf, je sociale gemak tussen anderen, je kijk op de wereld en ‘jouw’ plek in de maatschappij.

Dát is groeien naar een gelukkig leven. Een leven waarin je betekenisvol bent, voor jezelf en voor anderen. Opgroeien tot een trotse wereldburger die zichzelf kent en verantwoordelijkheid neemt. Gewoon, omdat je dat wilt én omdat je dat kunt. Dat vraagt om kennis en vaardigheden. Maar dat niet alleen. Het vraagt ook om durf om je plek te vinden in de maatschappij. Dat ‘lef’ ontstaat als je vertrouwen hebt in jezelf en merkt dat ‘verantwoordelijkheid nemen’ iets brengt.

Daarom vinden we veiligheid, respect en uitdaging zo belangrijk. Het zorgt ervoor dat je kunt zijn wie je bent maar ook: dat je geprikkeld wordt om te groeien en jezelf te laten zien.  

Lees verder

ONTMOETEN - ONTDEKKEN - ONTWIKKELEN

Snel naar

De wereldscholen van Optimus

met de beste kansen groeien naar een gelukkig leven

De kansen in het leven voor álle kinderen zo groot mogelijk maken. Dat is voor ons de echte bedoeling van onderwijs. Hun geluk is onze belangrijkste motivatie.

Het begint met veiligheid, vertrouwen en optimisme. Onze kinderen moeten zich gezien en gehoord voelen. Allemaal. Ieder kind heeft er recht op om echt gekend en erkend te worden. Ongeacht achtergrond, niveau of geloof. Iedereen doet ertoe en mag zichzelf zijn.

Vanuit die veilige basis bouwen we aan kennis en vaardigheden. Dan praten we zeker over taal en rekenen. Maar tegelijk over alles dat je nodig hebt om deze kennis toe te passen en te vergroten; je talenten te ontdekken en jezelf verhouden tot de wereld om je heen. Zo ontwikkelen onze kinderen hun kijk op de wereld en hun kansen ín de wereld. Die van vandaag en die van morgen.

‘Eigenaarschap’ is daarin een sleutelbegrip. Zowel voor de medewerkers als voor de kinderen. We dagen uit om zo veel mogelijk zelf aan het stuur te komen van het leven. Als we zien dat onze leerlingen uitgroeien tot gelukkige, zelfstandige en kritische wereldburgers, dan is onze missie geslaagd!

Optimusonderwijs.nl