Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL)

Kinderen vormen een zeer kwetsbare groep in het verkeer. Jaarlijks zijn in Nederland honderden kinderen betrokken bij verkeersongevallen. Kinderen moeten daarom leren veilig aan het verkeer deel te nemen. Om verkeerseducatie op scholen te stimuleren en een hoge kwaliteit te waarborgen, is er een keurmerk in het leven geroepen. Het label met het beeldmerk Seef de Zebra toont aan dat onze school zich inzet voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid rond de school.

Verkeerseducatie in de klassen krijgen en houden; dáár is het de provincie Noord-Brabant om te doen met het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL). Er is een set met BVL-criteria ontwikkeld waarmee we kunnen werken om de kwaliteit van de verkeersveiligheid op het gewenste niveau te krijgen. Onze leerlingen krijgen verkeerslessen en doen verkeersprojecten met praktische oefeningen. Verder is er aandacht voor de schoolomgeving en zijn de routes naar en van school zo verkeersveilig mogelijk gemaakt. 

Onze verkeerswerkgroep zorgt voor de planning en organisatie van alle verkeersactiviteiten en bestaat uit:

Marita Veldt (leerkracht)
Juliette Martin (leerkracht)
Eric Kuiper (verkeersouder)

Onze school onderschrijft de noodzaak veel aandacht te geven aan de verkeers-veiligheid en verkeerseducatie. Wij hebben het Brabants Verkeersveiligheids Label voor meer informatie : www.bvlbrabant.nl

Te voet of op de fiets naar school

Wij verzoeken u vriendelijk om op de fiets of te voet naar school te komen. De kinderen kunnen de fietsen in de stalling plaatsen. Als u uw kind met de auto brengt, parkeer dan op het Bikkelpkampplein en loop samen met uw kind naar school. Liever niet in de Burgemeester Ficqlaan te parkeren i.v.m. fietsende en lopende kinderen. Ook de parkeerplaats naast de kinderopvang niet gebruiken. Wij hebben het Brabants Verkeersveiligheid label, hetgeen inhoudt dat verkeersveiligheid hoog in ons vaandel staat.